VERSOS A RAIG FET 2017-2020

2020


             
 
INCONFINABLESSOM
2020-12-06 


               ************************************              

2020
2020-11-20 

           **************************************************

SALA DE CONFERENCIES   

ES SEGUIRAN ELS PROTOCOLS DE SEGURETAT SANITARIA

AFORAMENT LIMITAT A 35 PERSONES

US DE MASCARETA

DISTANCIA ENTRE PERSONES D'UN METRE I MIG

RECOLLIDA DE DADES DELS ASSISTENTS

US D'HIDROGEL. 

POSPOSAT EN MOTIU DEL CORONAVIRUS
   - DATA A CONCRETAR


*********************** El duet poètic amenitza una primera part molt entranyable amb poesia que ens entendrir l'anima per ser molt propera, natural, d'aquelles petites  coses en les que hom es troba diàriament, però que Aurora Benet les observa amb profunditat, les recull i ens les ofereix poèticament, sent aquestes petites coses les que veritablement ens obren el camí a la felicitat. Mary Franquet en canvi ens oferir una sèrie de poemes i escrits mes reivindicatius, de   sentiments i comportaments humans actuals,  que 
obrien la porta vers a un canvi social.

En una segona part, Manel Klose, Natalia Carrasco, Santiago Estrada, Llum Garcia Jover, Carme Roig, Eduard Martínez Lledó, i Josep Ma. Sentis pujaren a l'estrada, amb llurs poesies o fent de rapsodes d'altres autors, conformant una vetllada molt especial, que fou aplaudida per tots el públic assistent.
https://youtu.be/tAywEL1FA68


fotos Anna Rodà
Video Gemma Genestos


******************************************

Gloria Bosch i Morera ens presentà el Recital on es feia un Homenatge a la Poesia i a la Musica, on poemes d'autors de renom com Joan Verges, Marià Manent, Joan Vinyoli, Tagore, Toti Soler, Ma. del Mar Bonet, eren recitats amb la veu dels rapsodes: Montserrat Artal, Natalia Carrasco, Raquel Esquenazi, Maria González Ventosa, Manel Klose, Pep Lopez Badenas, Eduard Martínez Lledo, Rafael Soteras i seguidament eren cantats per Eduard Bosch, que s'acompanyava amb la guitarra, el qual també va tocar i cantar un poema de Gloria Bosch i Morera que ell mateix va composar musicalment.El Recital, que va ser d'agrat dels assistents i força aplaudit, es sumaren els poetes Mary Franquet, Loli Latorre, Montserrat Molins, Carme Benavent, Elvira Gil, Jaume Raspall, Ruben Martin, Marianela Estarrona, entre altres, en una segona part.


https://youtu.be/s5ZQYZitTZE


fotos Gemma Genestos i Anna  Rodà
Video  Gemma Genestos

*******************************
Eduard Martinez Lledó i Rafael Soteras, ens feren una pinzellada de l’autor homanejat en aquest Recital Poetic, que era Antoni Cayrol , amb el pseudònim de Jordi Pere Cerdà, va neixer a l'any 20 a Sallagosa, un poble petit de Perpinya. Va ser poeta, novel·lista, obres de teatre. Va tenir una llibreria fins els anys 60, i va crear una Associació que es deia GREC “grup rossellones d’estudis catalans que es va funda a Perpinyà per Catalunya del nord.
La seva poesia elegia i bucòlica de caire muntanyenc, versava d’Amors i trets de l'home, de caire resistent, antifeixista. Mostrar influencies del realisme social. La seva obra es en català menys els escrits en els diaris que eren en francès. Te per això un volum on esta recopilada la seva obra també en francès. Va ser guardonat amb molts premis, a Catalunya, i va ser el primer escriptor rossellones que rebia el premi d’honor de les Lletres Catalanes . Ha esta molt poc conegut i les editorials no han fet gaire difusió de la seva obra. Va morir l’any 2011 el 11 de setembre.

Seguidament els poetes Montserrat Artal, Gloria Bosch i Morera, Manel Klose i Pep Lopez Badenas i Rafel Cases, feren de rapsodes dels poemes com

Rosenberg, Em torno amb tu, Vegetacio, Dones de llo, Tu que ama ets, Ara que l'hivern, Alosa, Tu si que tens secrets, Duc, Instant, Canta Perpinyà, Esperat , El Rei de Vedrinyans, Primavera secreta, Maig, Font de les Maries, Put put i poemes musicats, el vol de la perdiu, quan la muntanya cantaSeguidament els poetes que estaven de públic Jaume Raspall , Frederic Bou, Oscar Davila, Elena Bernal, Elvira Gil, La noia de la Barceloneta, entre altres iniciaren una segona part, que fou molt aplaudida també.


fotos Josep Olivares, Anna Rodàhhttps://youtu.be/jFDMNdrN_Qw

********************************
 2019fotos de Josep Olivares i Gemma Genestosi videos de Gemma Genestos 


https://www.youtube.com/watch?v=R8MY-5NAAnk

***********************
Añadir leyenda


fotos  Josep Olivares, Julia Badal, Anna Rodà, Carolina Villarroya
https://www.youtube.com/watch?v=HBfA_EPdWD4 *************

Una primera part coordinada per  l'artista Manel Klose, va estar composada per   Cansons de Joan Manuel Serrat,  La Trinca, Raimon i poemes de Carles Fages de Climent, Marta Pesarrodona, Vicen Andres Estelles, Guerau de Liost,  Giacomo Lepardi, Samaniego, Marti Pol,  M. Merce Marçal, Angel Gonzalez, Joan Vinyoli,  Joana Raspall, Rosa Fabregat,  Joan Margarit, Jacques Prevert,  Pere IV,  Salvat Papasseit,  Jose Angel Buesa,  i una Poesia visual de Marc Chagall, entre altres es van escoltar en la sala d'actes de les Cotxeres de Sants, amb una posada en escena dinamica, molt visual i plastica, on la Poesia es va poder gaudir pels sentits de la vista, l'oida, l'olfacte, el tacte i el gust.  I era l'eix vital de tots els que ens trobarem al Recital.  Records, que formen part del nostre caminar en mes o menys mesira, i que perduren al pas dels anys. Vida i moviment, la poesia ens parla de futur.Fotos Gemma Genestós i Anna Rodà

https://www.youtube.com/watch?v=YRxeR1CcFTQ&feature=youtu.be


https://www.youtube.com/watch?v=DEmSgfamYME

*************
**********************El Recital amb gelat en mà, comença amb una sèrie de refranys populars, dites i frases fetes, que donaren pas a un seguit d'accions i recitacions poètiques vinculades a l'estiu.

El sol, el principal protagonista i les garlandes que esclataren de seguit, de la berbena de San Joan, i d’un sin fi de poemes d'autors coneguts, foren declamats pels poetes: Montserrat Artal, Natalia Carrasco, Maria González Ventosa, Manel Klose, Pep Lopez Badenas, Eduard Martínez Lledó, Montserrat Molins i Rafael Soteras.

La revetlla de Joan Salvat Papaseit, la Sega, de Lope de Vega, el càntir de Joan Maragall, Oda a la síndria de Pablo Neruda,... i altres temes estiuencs, .la figa, el mar, la muntanya, els Pirineus, els ocells, el vano, els mosquits, la Festa, les llunes, la diada, en representació d'altres poetes com Joan Vinyoli, Gloria Fuertes, Blai Bonet, Pere IV, Joan Llongueres, Jordi Pàmies, Angel Guimerà..., fou el desencadenat de la primera part. A continuació els Poetes que es trobaren a la sala es sumaren a l'estiu amb llurs poemes, com. Elvira Gil , Rubèn Martin Cobano, Pepita Pedret... 

Un decorat colorista, alegre, simpatic i estiuenc aixoplugà la vetllada que va ser coordinada magníficament per la poeta Gloria Bosch i Morera, sumant-se a l’àlbum dels nostres millors records. .fotos d'anna Rodà **********
Gloria Bosch i Morera  comença dient que Joan Salvat Papasseit, va néixer al 1894  i  enguany es celebra el 125 aniversari del la seva arribada al mon. Va tenir una vida breu i intensa,  breu i tortuosa,  breu i dramàtica. Malgrat tot, era un home molt entusiasta i ens ha deixat una obra que encara perviu, perquè va ser un Poeta de professió de cap a peus .
Va treballar al moll i amb el temps Eugeni d'Ors, va influir per a que fos encarregat de les llibreries Layetana
Es va casar amb Carmen Eleuterio a la Barceloneta i varen tenir dues filles. La mes petita morir als pocs anys. Ell va agafar  una tuberculosi que el portà a la mort als 30 anys.
Va escriure un llibre de contes per a la seva filla Salome.  Publicà 3 llibres de l'avantguardisme i de l'erotisme. Als  27 anys al sanatori escriu a Ample Castella,   les Conspiracions.
El seu llibre pòstum  fora Osa menor, del que els poetes -rapsodes: Montserrat Artal, Natalia Carrasco,  González Ventosa, Montse J. Sorribes, Manel klose,  Pep Lopez Badenas, Eduard Martínez Lledo, Rafael Soteras, llegiren poemes, al igual que dels volums: Poemes al Tram, Cal·ligrames, L'ofici que mes m’agrada, La rosa dels llavis...Un escenari que simulava l'interior d'un autobús, s'anaven desenllaçant totes les escenografies relatives als poemes recitats. 
Seguidament, s'obri una roda poètica amb el públic assistent que es sumaren a llegir al poeta homenejat i poesia pròpia i d'altres autors que en aquells instants fluïren en l’emoció dels poetes, en la sala .
fotos Anna Rodà


****************************La Generació Beat, (derrotada, marginada), un moviment literari nascut als anys 40, va oferir uns instants de creació improvisada, amb premisses bàsiques de la seva filosofia, a qui es trobava en el recital, en un escenari que trencava la quarta paret, rapsodes i públic van interactuar intermitentment durant tota la vetllada i les emocions que van anar fluint, dels poetes homenejats, quedaren condensades i reflectides en un poema col·lectiu.


fotos Anna Bafalluy, Natalia Carrasco, Montse J. Sorribes, Dolores Latorre, 
Josep Olivares Anna Rodà******


fotos Josep Olivares i Anna Rodà


***************


fotos de Josep Olivares i Anna Rodà


**************
Una munió d’ocells estranys de la fauna Xilena,   han estat protagonistes en “de  Pajarero, de Pajarintos  y Pajarantes”  del poemari  “Arte de Pajaros de Pablo Neruda.  Un llibre on l’autor els va recopilar,  creant  uns cants d'excelsa bellesa,  sumant-hi ingeni i humor,  que parla de molts sentiments i saviesa. Uns cants profunds que no son gens indiferents en la nostra actualitat. Format per dues classes d’ocells, uns els” pajarintos”, que son aus reals i que en el transcurs del recital varem trobar al tord, el picaflors, l’eutiquen, l'oreneta, el chercan, el set colors, el Marti pescador, el chincol, la tenka, el tapaculo, l’albatros, el sedant, la torcaza, el choroi, i la perdiu. I els “pajarantes “, que son aus fictícies, fruit de llur imaginació,  de caràcter simpàtic i amigable, com l’octubrina, el barbitruqui, el pajaro yo i el pajaro ella, o el tontibuelo. 
En un escenari de l’illa negra, mar, muntanya  i arbres, realitzat per la coordinadora de l’acte Natàlia Carrasco,  es van passejar tots aquests ocells  i el seu cant va ser declamat pels poetes Montse Artal, Maria González Ventosa, Montse J. Sorribes, Manel Klose, Eduard Martínez Lledó  i Rafael Soteras,  gràcies també a un públic molt participatiu,  que descobria un dels valors artístics mes preciats del recital a l'escollir la papereta,  on s’amagava el dibuix i el nom de  l'ocell, que  els rapsodes declamarien a continuació,  i que,  en una segona part va pujar  a l’escenari a declamar poesia pròpia, com  Dolores Sanfeliu,  Helena Bernal, Marianela Estarrona, Mary Franquet, Joan Vinuesa , Carolina Vilarroya, Pedro Toledano, Dani i Gloria Bosch i Morera, En el transcurs del recital, es varen lliurar també el relligat de contes que es varen llegir el passat mes de desembre a tots els poetes que hi participaren, sortejant-ne a més, un exemplar, al igual que dos vídeos del Col·lectiu d’Artistes de Sants, entre el públic assistent, resultant tot plegat un Recital molt complert i molt grat per a tothom, on Art, Natura, Poesia i Comunicació crearen una atmosfera única i magistral. 

Añadir leyendafotos de Manel Klose, Montse J. Sorribes, Carolina Villarroya,  Josep Olivares i Anna Rodà

********************************
2018

 La màgia de l'hivern arribar a Versos a Raig Fet  i els contes il·luminaren la vetllada, de la que tots els assistents guarden un Bon record, per la quantitat d'emocions i sentiments que fluiren i vibraren enmig d'un paisatge de gelor,  creat per Natàlia Carrasco però de càlida germanor i escalfor  que es generar en tot moment, conformant-se un  extens recull de contes de temàtica diversa  i que fou molt aplaudida per la riquesa de contingut. fotos de Montse J. Sorribes i Josep Olivareshttp://el3.cat/events/micro-obert-a-sants-explicans-el-teu-conte-dhivern/
************

TROBADORS Una sèrie de cavallers, Trobadors i Trobadoiritz es passejaren per la sala d'actes del Centre cívic. Cotxeres de Sants, en el format de Versos a Raig Fet . El Fil conductor un cavaller que anava en busca del Grial...

Un recital poètic molt amè i dinàmic, que obtingué un gran èxit per part del públic assistent...

Trobadors guio creat i conduit per la poeta Natalia Carrasco ens mostra la part mes divertida d'una època, aprofundint alhora amb textos de gran vàlua històrica i en la que col·laboraren també en la seva lectura en Montse Artal, Rafel Cases, Raquel Esquenazi, Gonzalez Ventosa, Montse J. Sorribes, Manel Klose, Eduard Martínez Lledo, Rafel Soteras, que encarnaven els personatges: Conde Marcabru, Guillem de Berguedà, Huguet de Mataplana, Reculaire, Berenguer de Palau, Fornit de Perpinyà trobador, Frederic de Sicília, Beatriu de dia, la trobairitz, Enric de Valdebaqueires, el rei Jaume II i el Cavaller de l’alba

 fotos Josep Olivares  - video Gemma Genestos       

VIDEO RESUM

*********


 Nascut ara fa  94 anys a Burjassot, (Valencia) fill de forners, va ser el poeta que Rafel  Cases va voler homenatjar amb un recital poètic a Versos a Raig Fet.   Acompanyat dels poetes – rapsodes  Montse Artal, Natalia Carrasco, Raquel Esquenazi, González Ventosa, Montse J. Sorribes, Manel Klose, Rafael Soteras, presenta i conduir l’acte, on es recitaren un gran ventall de les seves poesies, on va fer valer la imaginació, en una època ple de censures, sent moltes de les seves poesies vigents en l’actualitat  
“M'aclame a tu” , “Horacianes” , "goigs de carrer "· es com un ball”, “ballarina negra”,  "Sabia que vindries"

“els amants"  , “el testament “, "no puc dir el teu nom",  "l’home aturat", "Ulises”,  "el mort",  foren algunes de les poesies que escoltarem, gaudint del màgic moment quan el propi Vicenç Andrés Estelles declamà  amb una energia sense límits “Assumiràs la veu”, en un enregistrament que se’ns va oferir, aleshores, Donat que ha estat un poeta musicat, entre altres per Ovidi Montllor, Maria del Mar Bonet,  Celdoni Fonoll;   el music Xavier Pujol,  a la guitarra, juntament amb Rafel Cases, cantaren algunes de les cançons. Un Recital molt aplaudit  i on verificarem el perquè va  ser guardonat en diferents premis literaris.   
************La Tardor, ha estat la temàtica de tret de sortida de Versos a Raig Fet en la temporada 2018-2019 . Els poetes- rapsodes en Manel Klose, Montse J. Sorribes, Raquel Esquenazi, Glòria Bosch i Morera, Rafael Soteras i Montse Artal iniciaren una primera part, on desfullant un arbre que havia en l’escenari llegiren el que contenien les fulles i ens trobarem amb el goig d’escoltar poemes de Robert Frost, Joan Maragall, Miquel Marti Pol, Federico Garcia Lorca, Angel González, Josep Carner , Rosa Leveroni, Carles Salvador, Gabriel Ferrater, Blanca Tortosa, Palau i Fabra, Miquel Pairolí Montserrat Abelló, Joana Raspall, Tankes japonesos, entre altres; aleshores que també recitaren poemes propis de Tardor. Seguidament els poetes assistents al recital, Rafel Cases, Mary Franquet,  Carme Roig, Montse Molins i Toni Isalguè es sumaren, resultant una excel·lent vetllada Poètica. 

 

Fotos Josep Olivares i Anna Rodà
*********
******************  

 
La poeta Glòria Bosch i Morera encetà l’acte amb una pinzellada rapida, repassant els autors de la sàtira i la paròdia a traves del temps, especialitat de la que tenim constància en època dels grecs amb la Lisistrata, una comèdia d’Aristofanes... La menció del Quijot, i l’inici en ordre cronològic amb Lope de Vega “ a la niña de plata” un poema a Violante, recitat per Rafel Soteras, encetar seguidament el somriure a la boca el públic , que interessat, continuar escoltant, sense perdre’s detall , quan Quevedo va escriure sobre el bigot de Gongora, o “l’epitafe a un bebedor” de Francesc Vicens Garcia 
conegut amb el sobrenom del rector de Vallfogona, Nicolas Fernández de Moratin també ens explicar com es pot parlar un idioma sense estudiar-lo, o les incongruències que en Pablo Parellada troba en el castellà. No va faltar l’autor que mes poesia humoristica ha conreat, en Vital Aza Álvarez –Buylla, o la carta que
Artur Cuyàs i Armengol va escriure al seu amic Jeroni, des de Nova York. “La Terra de Xauxa” d’Antoni Bori Fontesta, o la “Botifarra de la Llibertat” d’en Frederic Soler, en Serafi Pitarra. També varem escoltar l’avantprojecte de la Constitució de Josep Ma. de Segarra, que el públic assistent va llegir, nou de les seves lleis, o
la “Venganza de Don Mendo”, de Pedro Muñoz Seca, el “Duo de los extremeños se tocan”, També Pere IV ens explicar com un burges menys treballar fa de tot ...i com no, Josep Rovira Güell, i Jesús Lizano, Enric Casasses, Vicenç Andrés Estelles, també s’hi van afegir, i com apoteosi final, “el Conde Sisebuto” de Joaquin Abat i Diaz, que tots els rapsodes, en Raquel Esquenazi, Montserrat Artal, Manel Klose, Pep Lopez Badenas i Rafael Soteras, van teatralitzar i escenificar adequadament, per tal de que el somriure no marxes en cap moment..

Seguidament els poetes que estaven a la sala, llegiren poesies satíriques pròpies com Rafael Calero, Eduard Martínez Lledó, Rafel Cases, Mary Franquet, en Aleix, i altres com Montse J. Sorribes, que ens apropar de nou a Pee IV i altres autors de la sàtira. 
 fotos Montse J. Sorribes i Josep Olivares******************

fotos Anna Rodà

****************
Mary Franquet inicià amb un relat  curt, i d’una tristor molt intensa, donat a que ens trobàvem en el mes de març, mes de la dona , i que  amb “ Existència infinita” volia  donar a conèixer,  la violència que  encara existeix actualment, on la submissió duna dona, primer a l’obediència al pare i desprès al marit,   que la considerava com un objecte,  queda sota la dictadura i garjola constant, sumant aleshores el maltractament dels  propis fills.  Continuar amb la lectura  "Treta d'un somni"  inspirada en una model que va pintar en molts pastels...;  seguidament, ens llegir  la perseguida,  adorada i  ignorada "Llibertat" ;   "On esteu us cerco i no us trobo"  els personatges...  dedicada als seus amics de ficció, amics de somnis.   “ Boira de silenci";  la inspirada en la línia  que delimita la consciència i la inconsciència "el guardià de la nit tenebrosa".  La creada en moments de tristor i de melangia  "no va poder ser". La que conformar un càntic a les dones, les adolescents “Elles dones". A la Rambla de Barcelona, un record de l’atemptat sofert a l’agost del 2017, englobada en el relat  "Onades negres ".  Altre fora “Sempre amb mi”, dedicat al gosset un relat ple d’afecte i sentiments ple de dolces paraules i somriures.  No faltar  "Llàgrimes dins els temps", un homenatge als amics desapareguts i que queden sempre en el record. I finalitzar amb “Nines d’aparador”,  que feia referència a la col·lecció de nines, que donen tendresa i aliment al cor en el record. Somnis,  vivències, que reviuen el mon de la nena.
Tendresa i sensibilitat, un mon ple de creacions, realitats i fantasies, somnis, il·lusions, reflexions.... s’impregnaren les nostres emocions, gaudint-ne plenament de la màgia que ens despertar l’escriptora i artista Mary Franquet.

En una segona part, el públic assistent es sumar a llegir també relats curts i poesies de variada temàtica.   


fotos Ferran Lajusticia, Eduard Martínez Lledó i Anna Rodà
******************
El dimarts 6 de febrer a Versos a Raig Fet es varen recitar Poesies del poeta i escultor Ferran Soriano. El recital es composar de set apartats poètics : Cronología d'un temps, Poemes socials, Poemes sobre l'art propi, Poemes diversos, Poemes homenatge, 4 estacions 4, Pensaments o haikus, que foren interpretats per set companys/es que feren de rapsodes i que foren : Montse Artal, Gloria Bosch i Morera, Montse J. Sorribes, Manel Klose, Josep López Badenas, Anna Rodà i Rafael Soteras. Quaranta nou poemes, més un dedicat a la seva companya , la Consolació, 
i que interpretar Raquel Esquenazi,  feren el número, d’anys, que esta a punt de complir en Ferran Soriano, de trajectòria artística. Els seus poemes, molt sincers, profunds i compromesos, descobriren que l’art per a ell es troba en un ampli ventall de disciplines i que les domina a la perfecció, donada la sensibilitat i tarannà creatiu de la seva persona, qualitats innates i d’evolució constant.
Fotos Ruben, i Anna Rodà

*********************
fotos Anna Rodà************************


2017
La ilusio de fer Bertold Brecht, amb tot el que representa per l’artista Manel Klose, va fer que assistíssim a un Recital Poètic molt extraordinari. La seva passió per l’autor, es remunta a l’any 1972, quan per primer cop va anar al teatre, i es va trobar amb una bona representació de Yerma per la Nuria Espert, cosa que li va despertar una emoció molt intensa pel teatre, amb ganes de repetir l’experiència i en una ocasió es va trobar que dins del teatre clàssic que es feia, es va colar una peça de Bertold Brecht, que políticament en aquella època era incorrecte, però les connotacions socials d’aquest autor, va fer que el posiciones en la seva joventut i fos un referent al llarg de la seva vida, El poeta Pep Lopez Badenas situar biogràficament a l’autor que nasqué al 1898 i mori a Berlin al 1956, sent un dels autors mes singular i influents del segle XX. En l’època en que va viure, la critica el va catalogar com un anarquista. Seguidament les poetes Glòria Bosch i Morera, Montse J. Sorribes i Montse Artal, al igual que el poeta Rafael Soteras, posaren veu als textos de Bertold Brecht 

“El regreso”, “de la humilitat”, “empunya el libro hambriento”, “contra la seduccion”, “la Balada de Marie Sanders”, “Malos tiempos para la lirica”, “ lectures de guerra pels alemanys”, “El sastre de ulm”, “Cancion de una madre alemana”, Generaciones marcadas”, 

“Ciruelo”, “ Recuerdo a Maria”, “ El meu germa es aviador”, “ General”, “En tiempos de la extrema persecución”, “Las muletas”, “Balada del pobre Bertold Brecht”, sobre la denominacion de emigrantes”, Trepar sobre los arboles”, “perseguido por buenas razones”, “la canço de Makinavaja de l’opera de tres rals” , entre altres....Manel Klose, finalitzar l’homenatge cantant una pinzellada de la canço Jenny la de los piratas, que enamorar a tot el públic.


fotos de Josep Olivares i Anna Rodà


***************
Relats Propis tingué llur encant, i de la mà de Teresa Barba que coordinar la vetllada amb la col·laboració d'Eduard Martínez Lledo, trobant-nos els assistents amb un bon ventall d’interessants relats originals creats per ells com “Una segona oportunitat” ; o la historia d’un “personatge solitari rutinari que va trobar quelcom excepcional” o “Entre núvols” de l’escriptora Teresa Barba i els d’Eduard Martínez Lledó que es va decantar per llegir-nos un conte sobre “uns ocells”, de l’any 2012, però que la temàtica era vigent, molt actual, i el conte inspirat en l’altar del poble de Santo Domingo de la Calzada, a on s’hi troba un pollastre i una gallina, i que ens va invitar al somriure. Seguidament i en la primera part, participaren els escriptors: Rafael Soteras, que ens relatar sobre “els pits” i sobre “els cabells”; Roser Castella, que ens llegir el seu conte de” la princesa rebel”, i desprès “la tica”; Mary Franquet, que s’inclina pel seu relat màgic,” el secret de l'Odette” i Pep López Badenas, que llur text feia referència a “10 anys”. La segona part fou iniciada per Josep Ma. “Vaque”, que musicar una poesia i la tocar a la guitarra, la qual era molt entranyable, familiar i de fets reals, vinculats en el camp de concentració d’Argelers, explicant-nos amb molt detall el seu origen i que el poeta Pep Lopez Badenas va col·laborar en la recitació; Loli Latorre, ens llegir el seu conte “Un soñador de trenes”, Helena Bernal, del seu llibre va escollir “el gran amor”, González Ventosa amb el seu recent escrit “desapareixen els basars”, Carmen Pérez que ens relatar “después de la guerra, la paz”, en Ruben ens va delectar amb una prosa poètica, referent a una escriptura somàtica a traves d’un quadre imaginat, reflectint-nos l’esquizofrènia, i la Maria Valls ens recitar uns poemes de la poeta Rosa Sirvent. Una vetllada d’una dinamica diferent, a la acostumbrada, pero que va ser molt interessant i entranyable, i que tindrà continuitat

fotos Anna Rodà
*******************
Desprès d'un parèntesi estiuenc, han recomençat les activitats poètiques amb Versos a Raig fet. Vine i recita la 


teva poesia, títol de la primera convocatòria va reunir a una trentena de poetes que van compartir els seus poemes amb molta il.lusió, fent entre tots i totes una vetllada molt interessant i inoblidable. El recital, conduit per Teresa Barba i Eduard Martínez Lledó,  van participar : Carmen Sánchez ,professora, escriptora i poeta...Presidenta Honoraria Mundial de la Unión Hispano Mundial de Escritores; Marlene Denis, Delegada Regional en Catalunya de la Unión Nacional de Escritores de España (UNEE), Pedro Moreno, President de l'Associació Luz de Luna de l’Hospitalet de Llobregat, 

Pep Lopez Badenas professor de teatre i literatura i poeta, Antònia Pilar Villaescusa Rius, escriptora, actriu de teatre i presentadora de Tv; 

Rafel Soteras, poeta i corrector; Pedro Toledano, Poeta; Montse J. Sorribes, artista plastica  i poeta; Mary Franquet, artista plàstica, escriptora i poeta; Rafael Calero, poeta i presentador; Carolina Villarroya, poeta i fotògrafa, Montserrat Artal, artista plàstica i poeta; Carme Pérez, poeta; Dolores Latorre, poeta; Marianela Estarrona, poeta; Adela Escribano, escriptora i poeta; Elena Bernat, poeta; Angeles Martin, poeta; Rafel Cases escriptor i poeta; Luis Herrero, poeta del Centre Cultural Almeriense de l’Hospitalet de Llobregat; Carles Oyague poeta¸ Natàlia Carrasco, poeta; Maria Pastor, poeta; Dolors San Feliu, poeta; Cecília Ruiz, poeta; i finalitza en Quico Palomar, cantautor, que ens delectar amb una de les seves cançons.  Els presentadors, també es van sumar a la lectura de poesies propies i aleshores Teresa Barba, va fer de rapsoda de la poeta Carme Roig. Seguidament, Anna Rodà, en nom del Col·lectiu d’Artistes de Sants, agrair la presencia i participació de tots /totes els i les poetes, on es va marcar un inici de temporada de gran qualitat i a on “Vine i Recita la teva poesia”, tindrà continuïtat, durant aquest curs. 


 Fotos de Carolina Villarroya i Anna RodàNo hay comentarios:

Publicar un comentario