Versos a raig fet 2011 a 2017


2018




























2017   




Rafael Calero començar el Recital  donant a conèixer una pinzellada biogràfica de l’autor homenejat  Antonio Machado,  que  sempre es va considerar  del noucentisme, clàssic, ja que no comulgava amb el modernisme.
va néixer el 26 de juliol de 1875 a Sevilla. Fou el segon de tres germans d'una família d’ideologia liberal i simpatitza amb la República. La seva família es va haver de traslladar a Madrid i es allà on finalitza els seus estudis. Va viatjar a parís, pero torna de nou a Espanya, participant  en  moltes tertúlies, i guanya la plaça de catedràtic de francès a Soria a on coneix a Leonor, amb qui es casa.  A Paris, ella cau malalta i la seva mort, suposa una gran depressió para Machado, que marxa cap a Baeza,  a on li suposarà un gran canvi a la seva vida, i a partir de les hores en el 1919 va ser nomenat membre de la Real Acadèmia  Española, al igual que quan va conèixer a Pilar Valderrama, “Guiomar”.   Comença a escriure mes prosa i desprès la crisis, va començar a prendre possessió política a a escriure envers als camperols i pedagogia. En l’esclat de la guerra civil i la derrota de l’Exèrcit Popular de la República,  s’exilia a Colliure, a la casa de Quintana, on al poc morir.  
Els poetes Teresa barba, Pep Lopez Badenas, Rafael Soteras, Mary Franquet, i Eduard martinez Lledó recitaren poemes de l’autor, com :
El olmo viejo, Orillas del Duero, Soledades. Un loco, Canciones a Guiomar, Cantares, Noches de Castilla, El crimen fue en granada,
A l’escultor castellà Emiliano Varral,  La Tierra de Vargonzalez, entre altres,
al que s’afegiren en la temàtica i en segona part , els poetes  que es trobaven en el públic,: el Ruben, l’Anna, l’Angeles Martin,  la Maria, la Dolores, la  Carmen Roig, la Dolores Latorre, el Pedro Toledano.








































Fotos de Josep Olivares i Anna Rodà


***************************
Enguany es commemora el centenari del naixement del Poeta   Josep Palau Fabre i els poetes gloria Bosch i Morera,  Manel Klose, Raquel Esquenazi, Rafael Soteras, Pep López Badenas, Loli Latorre, Montse Artal i Montse J. Sorribes de Sants Porta Oberta a la Poesia del  col·lectiu d'artistes de sants li feren un homenatge a la Biblioteca de Vapor Vell.
Una pinzellada de la seva biografia i seguidament la recitació d'alguns dels seus poemes com: Com jo vulgues, La sabata, Mirall, Soc tan vell, La llavor, Veu ardent de dona, Idil·li, Loneley,  Les senyoretes del carrer Avinyó, Cançó blava, Cuplet del cigar, Don Juan, Cançó de la dona pantera, Bella memòria de boscos, El coit, Cançó a trossos, Carole Lombart, La núvia, Balada, Himne, La naixença de vents, Paredis atroç, Peix, Passa la llum per amagats camins, Els mots del retorn, Malson, L'aventura, Lector invisible, Una tela de l’ínfern, La cançó mes banal, La dansa de la pedra, L’ingrat, Ballada, Rosa rosae ,  Negati , Paraules, entre d’altres.
A l'any 2000 va estar presidit pel reconeixement de la seva obra i va Morir al 2008
Una segona part, el públic participar activament amb poesia de l’autor i poesia pròpia.










































fotos Anna Rodà

**********************

El recital de Bob Dylan, va tenir bona acollida i els assistents varem gaudir de la poesia i la cançó d'aquest cantautor, en les veus dels poetes Rafel Cases, Pep López Badenas i Eduard Martínez LLedó.  Marc Espectre, músic i cantant, ens va oferir un magnífic repertori de les peces musicals mes emblemàtiques  de Bob Dylan. Cançons d'amor i de desamor, les de protesta, les traduïdes al català 
les de Joan Baez, amb qui va tenir una bona relació.... Una pinzellada  molt variada, que finalitzar amb una de les mes conegudes "Escolta-ho en el vent" , on tot el públic s’afegí, i fou cantada per tothom.













fotos Anna Rodà










Añadir leyenda



























****************************************
Excepcional Versos a Raig Fet, on la pintora i poeta 
Mary Franquet, ens va presentar els seus contes breus i les creacions poètiques mes recents. Un gaudi especial que el públic assistent va assaborir en plenitud, ja que les dolces paraules i melodia rítmica de l'autora, captivaren des de el principi fins a la fi, on transmissió d'art, felicitat, sentiment positiu, humà i lliure era latent, conformant-se imatges de bellesa sublim sens límits.
Seguidament, s’encetà una segona part amb rodes poètiques on els poetes assistents, a micro obert ,  Josep Sune,  Aurora Benet, Pep López Badenas, Dolores Latorre, Rafael Soteras, Teresa Barba, Eduard Martínez Lledó, Carolina Villarroya, Rafael Calero i Pedro Toledano, recitaren llurs poesies o contes breus, als que agraïm moltíssim la seva presencia i actuació, perquè en conjunt resultar una vetllada màgica, interessant i única pels amants de la poesia i dels contes breus, i que tots varen aplaudir,

Moltes gràcies !!! 

























Fotos de Carolina Villarroya 







***************
















































fotos de Carolina Villarroya, Anna Rodà i Pep López Badenas 


********************************




































2016

Glòria Bosch i Morera, organitza el recital Poètic sobre el Bestiari de diferents autors.  Una gran quantitat d’animals es nomenaren en aquest recital en forma de poesies que se li dedicaren.  Amb les veus dels poetes Pep Lopez Badenas, Montse Artal, Montse J. Sorribes, Raquel Esquenazi i Rafael Soteres, prengueren vida. El primer animal en iniciar el recital fou la vaca digna i valenta de Joan Maragall, “La Vaca cega”,  i seguidament  “la Vaca Suissa” de Pere IV,  i del mateix autor l’Ase; Platero y yo de Juan Ramon Jiménez, El Porc i el Pao  de Pere IV,  El Gall de Josep Carner, els Ànecs, les Oques, els Pollets, la Guineu, el Bé, els Cargols, la Libèl·lula, els Mosquits de Pere IV, la Papallona d’Albert Rafols Casamada, la Marieta, les Abelles de Josep Carner, les Formigues de Salvat Papasseit, El Pregadeu de Màrius Torres, el Grill de Joan Llongueras, Les Aranyes d’Olga Xirinacs, el Cuc de seda, els  Ocells Joana Raspall, les Orenetes de Joan Garcés, la Garsa, El Rossinyol de Verdaguer, La puput, El colomí de Pere IV, El mussol de Josep Carner
Conill, el Gos de Joaquin Ruyra, El Gat de Mercè Rodoreda
, el Gat misteriós de Rafols Casamada, la Rateta de Josep Carner, el Cervol de Pere IV, el Cangur, La Zebra, La Girafa, el Tigre captiu, l’Elefant  de Pere IV, La Granota de Ràfols Casamada, el Gripau, els Pingüins, el cranc, El pop de Josep Carner, Els assistents al recital, participaren activament del mateix i la poeeta Gonzalez Ventosa, ens sorprengue a una poesia de La cabra que havia fet el seu avi i despres un dels poetes assitents ens recitar una poesia cantada del  niño i el canario. 
















































 ****************************

















































Fotos de Josep Olivares  / Enric Masó

**************************************





























**************

































fotos d¡Antònia Pilar Villaescusa i d'Anna Rodà




************









































Fotos de Josep Olivares






*************


El Col·lectiu d’Artistes de Sants va homenatjar a la figura de  
Miguel de Cervantes Saavedra, ja que enguany es celebra el quatre-cents centenari de la seva mort. Des del segle. XVIII es reconeix que va néixer en Alcalá d'Henares el 29 de setembre de 1547. Va morir a Madrid el 22 d’abril de 1616, Va ser soldat, novel·lista, poeta, dramaturg espanyol, i es  considerat com la màxima figura de la literatura espanyola, per haver escrit una  de les millors obres de la literatura universal, “Don Quijote de la Mancha”, que es el llibre que ha estat més editat i traduït  en la història  i que sols el supera la Bíblia.
En Eduard Martínez Lledó, Elena España, Carmen Pérez, Dolores Latorre, Ma. Carmen Roig i Rafael Soteras van fer-nos una síntesi de la seva biografia des de la seva infància i joventut , el seu viatge a Itàlia, el recorregut de Sicília,  Gènova i  Nàpols, l’orgull d’haver participat en la batalla de Llepant , el captiveri d’Argel, i el seu alliberament per  Fray Antonio, membre dels pares trinitaris, que com agraïment, va voler que a la seva mort estar enterrat en el seu convent. La tornada del captiveri a Espanya passant per  Denia  i desprès  a Madrid, els seus ultims dies, i aleshores  van posar veu a sonets, i diferents texts de l’autor , fent esment la importacia dels seus escrits i la font d’inspiració dels seus personatges, .
Per  tot l’escenari,  es passejaren  “Don Quijote i Sancho Panza,” i  personatges principals que corresponien a  algunes de les seves 12 Novel·les  Exemplars,  com  “la Gitanilla, El Licenciado Vidriera, El Coloquio de los perros, i Rinconete y Cortadillo”  que a modus de pinzellada teatral, gràcies a la participació de Josep Olivares, Pitu Alcober, Montse Artal, Montse J. Sorribes, Manel Klose, Josep López Badenas, integrants del Col·lectiu Grup de Comèdia, sent,  en Josep López Badenas, el seu director, i fil conductor de la posada en escena, va donar un toc diferent i  divertit a la vetllada.
Seguidament, continuar l’homenatge amb micro obert pels assistents, on llegiren diferents poesies de Cervantes , o bé poesies pròpies, dedicades a l’autor,
 Com a fons, Imatges, documents i personatges novel·lescos  de Miguel de Cervantes  es projectaren  continuadament  durant el recital, acompanyats d’unes “chacareres, i un pica pica mantxego,  donant  un format diferent al que fou  l’homenatge a Miguel de Cervantes ,   






































   


















 


fotos Anna Rodà













************************************************


Poesia, música, fotografia, ambientació especifica, per tal  de recordar a  Jaime Gil de Biedma, on Manel Klosedibuixant i "tirititero", Raquel Esquenaziactriu i diablesa dels Diables de Sants, Rafael Soteras corrector de texts, poeta, colaborador en molts llibres poetics col.lectius, Glòria Bosch i Morerapoeta, autora del recull poetic Bosc de paraules i actriu, i Josep López Badenas,  dissenyador, poeta i director del grup de teatre, Col.lectiu grup de de Comèdia, varen posar veu a les poesies de l'autor, passejant-nos en el record de la Gauche Divine, del Boccacio i de tot el que va representar. Un Recital Poetic, unic, i molt interessant, on a micro obert els poetes assistents hi colaboraren sumant-se en aquest homenatge, Maica Duaigues, Soledat Gascó, Carmen Perez, Dolores Latorre, Montse Artal, Carolina Villarroya, Maria Valls, Eduard Martinez Lledo, Lluïsa Andreu, Elena España, Dolors Dilme, Rosa Queralt, entre d'altres, 

























Fotos Josep Olivares i Carolina Villarroya

**************

Montserrat Balaguer amb prosa poètica, ha transcrit les cartes del llibre de la vida de santa Teresa de Jesús, donat a que, per ella son molt interessants i vigents i  el llenguatge de l'època en que va viure, costa d'entendre i ha volgut facilitar la seva lectura, publicant el llibre Cartes liriques a Santa Teresa. ..

L’autora ens va explicar que Santa Teresa de Jesús (1515-1582) va ser una dona religiosa,  forta, intel·lectual, i reformadora de la ordre Carmelitana.  Va crear uns 30 convents nous, adreçats als  mes pobres i  que eren mes austers,  que els que havien, ja que , en aquella època era costum que les noies  de famílies benestants que no es casaven , els seus pares les portaven al convent. i donaven una dot per elles. Llavors en les seves cambres, tenien aparell de musica i segons la dot, tenien també una noia que els feia de minyona . Això implicava que en els convents es vivia d'una manera relaxada, a on es podia rebre a la família constantment, cosa que a Santa Teresa, no ho veia bé, ja que havia discriminacions entre les monges i llavors va aconseguir que la seva família pagues un petit convent per a que poguessin entrar noies que no tinguessin dot, i  si fe religiosa.  Aleshores eren elles  les que  es desplaçaven a les cases a atendre als malalts. Santa Teresa ens ha deixat varis llibres místics  d’interès,  donat el seu caràcter didàctic, que va aconseguir escriure malgrat, la vetessin en fer-ho


Seguidament el públic assistent va llegir diversos escrits i poemes que sortien en el llibre, finalitzant la vetllada. 











Fotos d'Anna Rodà

***********************










Rafel Cases  ens va delectar amb el seu Recull Poètic Poesia2.0, on la Mirada social,  la despoblació, l’autisme l’amor el desamor, El sucre, El brindis,  Perquè escribim, el poema dedicat als Borinots, Soc holograma, Les dones d’aigua, Poesies de paisatge, La mort del poeta, van ser-hi presents. La poesia era seva, però l’autor introduïa també altres poetes alhora  com Ovidi Montllor, Ramon Llull, Josep Ma. Tibau, etc. I finalitzar amb la poesia va escriure i que ha estat musicada per Josep Olivares, i que parla del col·lectiu d’Artistes de Sants

Els poetes que estaven a la sala, Rafel Soteras, recentment guardonat amb un premi, Dolors Pérez, Josep López Badenas, Carolina Villarroya, Eduard Martínez, Maria, Montserrat Molins, Ma. Carmen Roig, Carmen Pérez, Joan Gabriel i el Sr. Raspall,  recitaren llurs poesies, sent en el seu conjunt una vetllada poètica de gran qualitat.  

                                           





       


                                       
                                                           



























Fotos d'Anna Rodà i Carolina Villarroya Vallés

**************

































*******************
2015













































Montse Artal ha fet una introducció explicant, que els valors cultural dels japonesos son diferents a altres cultures occidentals, ja que el concepte vital es el mes primordial.  A més tenen el senti  de l'honor i del deshonor,

Els haikus busquen el despertar de les experiències en el que serien unes introduccións sobre pensaments. Fan recerca sobre el buit, no en el que significa el no res sinó, envers a una cavitat sonora.

Seguidament  hem escoltat una música japonesa mentre visionàvem imatges molt variades  relatives als haikus,  com Escenes de vida, fenòmens meteorològics i naturals, imatges de les quatre estacións, o de la bellesa flotant que servien per evadir –se de les realitats. ..



Les tankes son molt antigues i es daten de l’any  710 al 784  de la nostra era.

 En canvi els haikus son mes evolucionats  daten de partir de l’any 1636

Al segle XX  es continuen fent-se, encara que va haver una escola que va mig tancar , però que es va tornar a recuperar

Seguidament Montse Artal, Glòria Bosch i Morera i Josep Lopez Badenas  han posat veu a diferents haikus, dels Mestres Matsuo Bascho;  Issa, també han llegit tanques de Carles Riba, haikus de Salvat Papasseit , Vicens Foix. Seguidament els poetes a la sala han compartit els seus haikus propis, com Juan Rey, Eduard Martinez, Carme Pérez, Rafel Soteras, Pilar Peteiro. La Poeta Soledat Gascó, i l’artista Raquel Hurtado, ha llegit haikus fet per dones hahijines. Finalment una roda oberta de poesia, on tots els poetes han participat, i en la que s’ha afegit també la poeta Carolina Villarroya .






















           fotos de Carolina Villarroya i Anna Rodà













*************

Versos a Raig Fet


1925 - 2008
Nascut  a Oviedo, des de la infància va estar rodejat d’ una sèrie de contratemps que el va marcar-  Orfe de pare a l'any i mig, quan tenia 10 anys va esclatar la guerra civil i de resultes de la mateixa, doncs era una família republicana,  van afusellar a un dels seus germans, mentre que un altre es va tenir que exiliar i la seva germana no va poder exercir . de mestra. En 1943 va emmalaltir de tuberculosi i va ser quan  va començar a llegir poesia i va començar a fer-ne. Va estudiar dret a Oviedo i periodisme a Madrid. Aleshores, Va estar a Barcelona i va conèixer diferents poetes reconeguts i Va ser convidat a EEUU a on es va quedar i es va casar amb una alumna i posteriorment va residir a Méxic, Va ser  escollit  com a membre de la real acadèmia , i va obtenir diferents premis entre ells el Premi Princep d’Astúries, i el Premi  Reina Sofia de Poesia Iberoamericana.
Glòria Bosch i Morera el va escollir per ser un poeta senzill, però aleshores molt profund. En La seva obra s’hi barreja la poesia social i la intimista, amb un particular toc irònic, tractant temes quotidians de fons solidaria i aires de llibertat

Seguidament els Poetes Josep Lopez Badenas, Montse Artal, Montserrat Molins, Rafael Soteras i la pròpia Glòria Bosch i Morera llegiren varies  poesies de l’autor, entre elles “Para que yo me llame ángel Gonzales” , Trabaje el aire, Campo santo en Colliure, Cancion de verano e invierno, A veces escribir un poema se parece a un osgarmo,  Gajes del oficio, 

Porvenir, el dia se ha ido,  mientras tu existas, Cancion de amiga, El conformista, la verdad de la mentira, Algo quisiera ser, Vals del atardecer, Cumpleaños, Amado amada, etc.

A continuació els poetes de la sala recitaren poesies propies en homenatge a altres autors, per tant foren també homenejats els poetes Garcia Lorca, Walter Benjamin, Salvador Espriu i Roser Cervantes. I per finalitzar en la Poesia Lliure van sorgir molts poetes que declamaren llurs poesies, com Dolors Pérez, Soledat Gasco, Pitu Alcober, Eduard Martínez, Carmen Pérez, Dolores Latorre, entre d’altres.















































Añadir leyenda



Poesies de Sega ha estat una temàtica que ha donat pocs fruits en el sentit de que als poetes els ha estat complicat trobar poesies d'autors, no obstant, Raquel Esquenazi,  llegir poesies de  Joan Vinyoli, Gabrielle d’Anuncio, Montse Artal llegir varies cançons de la zona de l'Ebre, de la part Tarragonina, Tortosa, Castelló, i de Lleida  de punt picant i divertides; Dolores Latorre llegir uns poemes de Jose Segura, que tenien una vessant més social... Soledat Gascó  i Carmen Pérez  recitaren poesies pròpies sobre la temàtica, al igual que ho feren la resta de poetes i que  a més a mes retrobaren poesies d’autors coneguts com  Rafael Soteras que  aprofitar rendir homenatge a Carles Salvador, amb “Cançó de Sega”  i al recent poeta traspassat Jesús Lizcano, amb el poema “las persones curvas” ...Eduard Martínez, ho feu de Francisco de Quevedo,  Aurora Gassó,  declamar una estrofa d’Angel Guimerà i Josep López Badenas,  “L’ombra” de Marià Villangomez. .. 




































Foto de Núria Trulla










Versos a Raig Fet



El primer dimarts de mes d'abril es dedicar a la temàtica del mar.  Poesies pròpies dels poetes Rafel Cases, Raquel Esquenazi, Josep López Badenas, Dolores Latorre i Rafael Soteras, com d'altres autors de renom,  entre ells Rosalia de Castro, Teresa Grau, Ma. del Mar Bonet,  Miquel Marti Pol,  Josep Ma. de Segarra, Joan Vinyoli, Ma. Antonia Salva, Pablo Neruda, Carles Salvador,  Joan Margarit,  Joan Llaverias, Rafael Alberti, Alfonso Costafreda, Tomàs Garcès,Guillem d'Efakes declamaren  durant la vetllada, en la primera part. Seguidament els poetes que ens acompanyaven al recital, ens llegiren les seves poesies referents  també al mar, poden aplaudir a Carmen Perez, Rosa Pomareda, Eduard Martinez, Rosa Queralt,  Aurora Gassó, Pedro Toledano, Alberto, Pitu Alcober, Montse Artal, Josep Olivares i Montse Molins que ens recitar poemes de Glòria Bosch i Morera. Un excel.lent recital, de gran varietat d'estils i que s'acomiadar amb la proposta per al mes següent Poemes de Música.   















Fotos Anna Rodà




Versos a Raig Fet




Els Versos a raig fet es dedicaren aquest mes de febrer a la temàtica del Carnaval.  La 1a part els poetes Gloria Bosch i Morera,  iniciaren el recital amb llurs poesies del carnaval i seguidament juntament amb Raquel Esquenazi feren de rapsodes dels poemes satírics, com la parella, Noe, Vacances pagades. .. o les  del
bestiari de Pere   IV com,  El porc, El pollastret,  Mosques i mosquits,  La zebra, Tigre captiu, La vaca Suïssa,  Rata pinyada, Cranc, Guineu, Cap grossos, Elefant. ...etc. 
Rafael Soteras, a mes recitar la Sàtira 45 de Grau de Liost i un poema inspirat en la sortida que el Col.lectiu d’Artistes de Sants ,  vàrem fer a Centelles amb motiu de l'exposició Quadres al vent;  titulat  “Elogi de la gelor”. . . A continuació s'enceta la segona part on Rafael Cases seguir recitant poemes de Pere IV  i  Montse Artal ho fe de Ramon Solsona...
i Eduard Martínez, Aurora Gasso, Frederic Bou  seguiren amb llurs poemes carnavalescos i Rosa Queralt , Dolors Pérez oferiren altres temàtiques del seu poemari, tant magnífic 
Versos a raig fet finalitzà al igual que començà,  amb un somriure que va ser el protagonista de tota la vetllada i es va acomiadar decidint la temàtica del mes i que versarà sobre Poemes de Dona.




















Fotos d'Anna Rodà



2014





Versos a raig fet, un recital amè i molt variat per la quantitat de cantautors que han estat representats, i a on els poetes del nostre col·lectiu han recitat llurs poesies i cançons més emblemàtiques de cada un d’ells en molts sentits.
Com sempre en la segona part es sumaren tots els poetes que estaven a la sala, com Rosa Pomareda, Ricardo Rubio, Alpe conceptes plastificats, Ramona Ibarra, Pitu Alcober i Hortensia Fernandez

Records i moltes emocions traspuaren durant tot el Recital, una vetllada única i inoblidable per tots els assistents























 










































Versos a Raig Fet donà el tret d’inici el curs 2014 – 2015 amb un bon planter de poetes.
En primer lloc  Antonia Pilar Villaescusa  Rius amb poemes d’amor i en Javier Domingo Sánchez Castelló, que definir els seus, de desamor,  ens ompliren d'una gran varietat d’emocions en la primera part  que fou molt aplaudida, seguidament s’obri el micro per a tot els poetes assistents a la sala, de forma que Julia Badal,   Montse Cercos, Laura Collado, Jesus Pico, Marisol Perez, Maclug Garcia, Carmen Bea, Gloria Recarey, Rafael Soteras, Josep Lopez Badenas, Alpe i Emili Gil, compartiren llurs poesies amb el públic assistent. Una foto familiar  posà punt i final a l’entranyable vetllada,  amb la il·lusió de retrobar -nos tots de nou en un proper recital 












































El dia 3 de juny va tenir lloc la Trobada de Haikus amb una bona participació de poetes, que a part de recitar els poemes ens van il·lustrar del que son i que signifiquen, sent una trobada molt enriquidora per tots els assistents

Maria de Luis, inicia la introducció i ens comentà de que un Haikú es la vivència del present, la sorpresa de l'instant viscut en la consciencia, mai en el pensament i els poemes consten de tres versos de 5, 7 i 5 síl·labes, mancades de ego i que es connecten a la consciencia universal. Prova d'això es el seu llibre  "Canto de la Alondra" publicat al 2002 i  que Domingo Sánchez  Castelló ens va recitar alguns versos. 

Glòria Recarey es va sumant dient que el haikú es la veu interior de l'anima, que amb serenor i pau compartim la nostra profunditat, fent referencia a l'autor Salvat Papasseit 
Oscar Camarero ens va oferir les seves creacions al igual que Josep Lopez Badenas i que aleshores va fer de rapsoda de Ferran Soriano i Salvador Espriu,  i seguidament  Carme Plaza, ens comentà de que el Haiku , originari del Japó, es música, donada pel idioma, el japonès, quan s'escolta  i aleshores es art, per la cal·ligrafia, quan s'escriu.  Participaren també en Rafael Soteras,  al igual que Montse Artal, amb instantànies de viatges, Carmen Roig, fent esment a Rosa Leveroni i Marysol Pérez que concloïa la Trobada recitant en Japonès.


Els i les poetes Aurora Gassó, Dolores Latorre, Júlia Badal i Alpe es sumaren  al recital en una segona part amb versos de petit format.





6 maig










A Versos a Raig Fet vam tenir el plaer de poder gaudir del Recital Poètic que Glòria Coll Domingo ens va fer del seu recull poètic ODA ALS OBJECTES, que va estar guardonat en el XLIXè Premi Amadeu Oller de Poesia, un premi Molt consolidat dins del barri de la Bordeta i de gran prestigi. La Poeta va enamorar a tot el públic que va assistir al recital, donada la qualitat del
versos presentats. Profunditat, reflexió, maduresa, gran bellesa poètica i moltes vivències a transmetre, d'un llenguatge planer, i que d'entrada tothom ja es va fer seu, identificant-se i valorant alhora cada vers escoltat, i que va comportar entrar en un diàleg conjunt molt ric de contingut. Seguidament tots els poetes que estaven en la sala, es van sumar com
        de costum al Recital amb llurs poesies.

  

Mostra del recital son aquestes fotografies que Pedro Galo i Alpe ens han facilitat.


















 







1abril
Domingo Sánchez Castelló presentar al nostre convidat a Carles Duarte com a filòleg, escriptor, dinamitzador, lluitador incansable, envers a la Literatura, la Poesia i a la cultura en general,  i que aquest motiu havia rebut  recentment el premi Ramon Fuster 2014 i anteriorment altres premis, entre ells la Creu de Sant Jordi.  Carles Duarte agrair la invitació de poder participar a Versos a Raig fet,  ja que considera important  el que hagi espais pel gust, la sensibilitat, per l'art, la literatura, i tenir una aposta per aquesta essència. Els assistents vam experimentar el tenir un cert privilegi, en poder degustar alguns dels seus poemes inèdits, que esta preparant per al seu proper recull poètic "la mà del temps" en el que col·labora el fotògraf Manuel Cohen, i que es centra amb les imatges  que deixa una ciutat, en aquest cas Tortosa",  quan es va degradant . Es un llibre nostàlgic, que evoca espais i vides que havien transcorregut en altres temps. Aleshores també va recitar poemes d'altres reculls com el d'Alba del vespre" , "Els immortals" , entre altres.

Com sempre els poetes que estaven a la sala es van sumar al recital oferint-nos cada un d'ells una de les seves poesies, i seguidament es va clausurar la vetllada,   Sent un recital únic,  on vam aprendre molt més que Poesia,  donada la qualitat humana i cultural   de Carles Duarte, gaudint aleshores de la seva poesia ja que es un excel•lent rapsoda i poeta, agraint moltíssim la seva dedicació i participació;  al igual que agraïm a tots els i les poetes  que vàn participar, posant el seu granet poètic  i  si més no, a tot al públic que ens va acompanyar i que també va ser partícip d'aquest gran recital.




























fotogràfies de Montse J. Sorribes
Anna Rodà, Alpe i Pere Garcia Lorente










4 febrer 
A la sala d'actes del CC. Cotxeres de Sants vàrem encetar l'any Vinyoli d'una manera molt especial, ja que Maria de Luis, 
una "arteologa" , una poeta porosa que a conegut a fons tot el que ens volia dir en Joan Vinyoli, tal com va presentar en Domingo Sánchez Castelló, ha traduït i editat un gran nombre de poesies de Joan Vinyoli al castellà, i vam tenir el plaer d'escoltar-les  en les veus de Maria de Luis i de Domingo Sánchez Castelló.
Joan Vinyoli, tal com apuntà la poeta, es l'autor

més influent de la poesia catalana actualment. En el seu temps no va ser un poeta popular, ja que en cartell figurava en Salvador Espriu, Marti Pol o Maria Mercè Marçal, a més de que era considerat com un poeta incorrecte. Aquest  any es celebra el centenari del seu naixement
i és bo de que se'l conegui.
  

En una segona part, els poetes de la sala es van sumar a recitar poesies i tots els assistents vam aplaudir un acte únic i especial amb molt sabor poètic 
































Poetes  del recital Poètic del 7 gener 2014


















2013

3 desembre 












































5 de novembre 

En l'espaiós i abundós ventall poètic de casa nostra, vàrem aprofundir  dins d'un "Bosc de paraules", recull poètic que considerem de gran vàlua, on la seva autora Glòria Bosch i Morera, poeta en majúscules, ens comunica els seus sentiments, de manera autobiogràfica 


mitjançant  experiències i vivències, en la distancia dels fets, en llenguatge directe, subtil, tendre, intel·ligent, emprant els mots adients a cada moment;  paraules que ens va anar apuntant en la presentació conduïda per  


Josep López Badenas. En les rondes poètiques que es varen iniciar  seguidament, en les veus de Montse J. Sorribes, Dolores Latorre i Rafael Soteras i en les que es va sumar l'autora i el presentador, es varen llegir els poemes :  No puc aturar el plor, he endreçat la casa, mati de boira, tria, trip trap, nit de pluja, tan dolça, aquestes coses passen, absència. retrats en sèpia, pedra, tresor, enyor... entre
d'altres.  A continuació un torn obert de preguntes per part dels assistents vàrem poder aprofundir d'una manera distesa en el fet poètic de Glòria Bosch i Morera que es remunta des de la seva infantesa fins a l'actualitat, incloent-hi l’experiència que té amb l'Internet.

Tots els que estiguérem en la presentació del recull Poètic de Glòria Bosch i Morera,  ens vàrem  sentir privilegiats donat  a que no tan sols els seus versos implicaven un profund sentit poètic de carrega emotiva, sinó que a més,  la seva declamació era perfecta i assentirem que sens dubte ens trobaven davant d'una "gran Poeta". 




 El passat 3 de setembre vam fer un homenatge a Joana Raspall, en motiu del seu centenari.

La sala d'actes del CC. Cotxeres de Sants, va ser l'escenari a on els poetes  Glòria Bosch i Morera, Joana Gay, Josep López Badenas i Rafael Soteras, en una primera part ens aproparen a la poeta, i del que us oferim uns fragments. 

"Bibliotecària durant la república, narradora i dramaturga.
La Joana Raspall, sobretot coneguda per la seva poesia infantil.
Va ser també l’autora deis diccionaris de sinònims, d'homònims i de locucions encara avui de referéncia en la nostra llengua.
L'exili interior que el franquisme va imposar-li és la causa que la seva poesia considerada adulta i seriosa, hagi estat coneguda amb força retard. Avui dia encara és dificil trobar les seves publicacions a les llibreries.
En tot el que ha escrit sempre hi ha—com ella afirma—una voluntat educativa; per airó la seva linia segueix sempre una clara trajectoria argumentativa i didactica, amb un respecte per la realitat i el treball formal (de vegades en estrofes com la tanka i el haiku) no defuig mai de buscar-hi el sentit més transcendent, com a Vellesa, del recopilatori J'ardí vivent, 2010. I, que en el Recital es va oferir 













Joana Gay, ens apropar al món dels infants amb les poesies de Joana Raspall dedicades a ells i 
"El pollet", "Jo tinc una bici", "Amabilitat", "Conversa entre dos cucs", "El conillet", "El semàfor", entre d'altres amb llurs imatges representatives.

Les poesies "L'arrel", "llibre", "Tempesta", "El vell vestit"....  que Glòria Bosch i Morera  ens recità, o "Dos mots", "Ruptura", "El tresor", "Necessito", "Passejada amb moto" .....  del recull  LLums i Girasols, amb la veu de Rafael Soteras; o  "El teu nom", "L'altre tu", "Desfeta la trena", "Identitat", "Encanteri" ....per Josep López Badenas, entre moltes més que els quatre rapsodes ens recitaren, donant-nos una visió molt amplia del gran univers literari de la Poeta, en que sempre te present la natura, notant-se aleshores des d'un primer instant el gran domini del llenguatge que té i que ens el ofereix d'una manera molt planera i entenedora.
Com sempre en al segona part, els poetes assistents recitaren llurs poesies.













El passat dimarts 4 de juny  a la sala d'actes del CC. Cotxeres de Sants  es rendir un 



Homenatge Pòstum a 
Martí Martí Cugota, fent la 
presentació del seu últim recull Poètic "Hojas desprendidas" 
per Anna Maria Martí 
i el Grup Sants Porta Oberta a la Poesia 


els poetes Montserrat J. Sorribes, Josep López Badenas i Glòria Bosch, posaren la veu als poemes que figuraven en el llibre, seguidament, la seva filla Anna maria Martí Martí llegir-ne un parell, un d’ells inèdit i a continuació del públic assistent Ma. Carmen Pérez i Aurora Gassó, en dedicaren a la seva memòria.












 Com de costum s'obri una roda poètica a tothom que fou molt participativa














Dimarts 4 de desembre a les 19,30h.

a la sala d'actes del CC. Cotxeres de Sants,
                                Pl. Bonet i Muixi - Barcelona


 Va estar en la Primera part Maria Porta,
guanyadora dos Premis en els Jocs Florals de Sants - Montjuic  2012, que ens va delectar amb les seves poesies acompanyades d'una projecció de fotogràfies que estaven vinculades a les mateixes 












Dimarts 6  de març 2012 a les 19’30h.

a la sala d'actes del C.C. Cotxeres de Sants




Es va desenvolupar un recital Poètic molt interessant i Vam comptar  en la 1a part amb la presencia
d' Oscar Camarero, Teresa Llobet i Rafael Soteras




Josep López Badenas  en la 2a part


Domingo Sánchez  recitant 


Montse J. Sorribes 


La foto del grup de poetes que compartiren plegats llurs poesies en aquesta vetllada  
 que donaren pas a una segona part, en la que se afegiren els Poetes Josep López Badenas, Domingo Sánchez, Carmen Roig, Dolores Latorre i Montse J. Sorribes. L'entusiasme per la poesia no defallir en cap moment i tots esperen retrobar-se de nou amb altres companys poetes el proper dimarts 3 d'abril










Dimarts 7 de febrer 2012 a les 19’30h.

a la sala d'actes del C.C. Cotxeres de Sants


<><><><><><> </> <><><><><><> </>
Kata Carmona


va tenir lloc la perfomance de Poesia, Dança i Teatre 





      Alicia en color blau,
      de Kata Carmona,  amb la  
      col.laboracio     de: 
        Teodoro Evangeloudis (dança grega),
                                                     Pablo Bravo (tango), 
           Juana Lacorazza (dansa colombiana i tango),
                                       Sabrina Valle (escenografía)









Pablo Bravo i Kata Carmona



Sinopsis: L'obra es la història d'Alicia, ajuntant vivències quotidianes en les quals es barregen la música, la dansa i la poesia.

En l'obra veurem a Alicia passar per moments quotidians, que fan una pinzellada a les problemàtiques o les alegries. Alicia en Color Blau, neix de la idea de la paraula “Blava” i la música Blues (Blau) que als Estats Units, ho van crear les comunitats Afroamericanes i era una forma d'expressar-se des de l'exili, el dolor i la malenconia, però també aquesta música parlava d'altres temes de la vida com l'alegria,
la fortalesa o el creixement personal.
 
En l'obra apareixen diversos elements com són la Bombolla humana que s'expressa com l'element protector contra les problemàtiques de l'existència o la Guerra a Colòmbia. En la Història a Alicia la Guerra a Colòmbia és un element que li afecta i li fa reflexionar o evocar la Malenconia. També durant l'obra es presenten moments com són l'Exili, el viatge intern i extern feia un de mateix o feia altres llocs del Món com poden ser França, Espanya o Grècia.


<><><><><><> </> <><><><><><> </> <><><><><><> </>
Durant l'obra s'apreciaran coreografies dels següents balls: Tango, Cumbia i Dansa Grega.

Juana Lacorazza i Kata Carmona


Kata Carmona i Teodoro Evangeloudis 












Enllaç a la notícia i fotos: http://www.el3.cat/noticies/noticia.php?p=4656



2011



Añadir leyenda



Añadir leyenda
Añadir leyenda

Dimarts 11 d'octubre 2011 a les 19’30h.
a la Sala d'actes del  Centre Civic de les Cotxeres de Sants
es varen aplegar els seguents poetes:








Catalina Carmona



Raquel Egea


David Cano


Danilo Facelli  i Elvis Onieva



Silvia Trinxant


Jordi Balius


Esteve Bosch




         






 1a. part amb  Esteve Bosch, David Cano,

                 Catalina Carmona, Raquel Egea,

                  Danilo Facelli, Sylvia Trinxet

                  Oscar Castro i Theodoro Evangeloudis

                 (Poesia en llengua d'origen amb


                                                traducció simultània del Grec).

        i Jordi Balius amb la interpretació del Theremin.


2a. part   de lliure participació obert a Poetes, Musics i Cantautors



Dimarts 8  de novembre  2011 a les 19’30h.
a la Sala d'exposicions Lluisa Franch del Centre Civic de les Cotxeres de Sants
es varen aplegar els seguents poetes:



























1a. part Luisa Gómez Borrell, Maria de Gea Sánchez, Domingo Sánchez Castello.


                

 2a. part Poesia de lliure participació obert a poetes, músics i cantautors, en el que participaren:



Sylvia Trinxant


Elvis Oniela



Dolores Latorre


Rafaela Pulgarin


Teresa Llobet


Josep Lopez Badenas


Soledat Gascó


Rafael Soteras






                      Organitza :Col·lectiu d’artistes de Sants