FESTES

2019
XVIII FESTArelat NIT DE PAU I BONES FESTES
per  Montserrat Artal, Montse J. Sorribes i Pep Lopez Badenas
Poema de los Quesos
per Glòria Bosch i Morera i Raquel Esquenazi

12è Concurs d'ART JOVE Cotxeres - Casinet
Lliurament de Premis 


1ER PREMI Enfadat   d'Aaron Pérez Silva


2on PREMI  Lilith  de Gerard Vila SanjuanPremi Popular
Capvespre de Carla Masclans RodriguezPoema de Marc Chagall
Manel Klose i Natalia Carrasco
 Poema de los quesos
 de Josep Pedrals per Glòria Bosch i Morera i Raquel Esquenazi

fotografies de Loli Latorre, Mey Caro, Natalia Carrasco, Anna Rodà
**************

2018 

XVII FESTALliurament Premis Art Jove Cotxeres Casinet


Els guanyadors van ser :
Primer premi:  RETRAT”     d’ Ondina Oliva Gibert
Segon premi Y DESPUÉS QUE?”  de Nebil Riadh Gassi
i   aleshores també  premi de la 
votació popular: CÍCLIC”  dLúa Ortiz Rey

fotos de Gemma Genestos  de Dolores Latorre i Mey Caro**********************

2017
XVI FESTA Lliurament Premis Art Jove Cotxeres Casinet


Els guanyadors van ser :
Primer premi:  “Bosc negre” de Xavier Roda Pereira
Segon premi i   aleshores també  premi de la votació popular: “Counting Particles” de Lidia Manita Martínez Pakkete  

Accessit: “ Feigning your presence (Presencia fingida)” de  Mireia Tysoe Mascaró)Fotos Enric Masó, Mey Caro, Gemma Genestós, Raquel Hurtado


http://el3.cat/el-col%C2%B7lectiu-dartistes-de-sants-lliura-els-premis-del-10e-concurs-art-jove-a-les-cotxeres/

************************
2016
El Collectiu dArtistes de Sants celebra la seva 15a festa anual i entrega els premis del Concurs d’Art Jove
El sopar va tenir lloc a la sala d’actes de les Cotxeres i va comptar amb lectures de poesia, interpretacions teatrals i música. També es van lliurar els premis del 9è Concurs d’Art Jove de Cotxeres-Casinet, on el primer premi va ser per Aida Mauri, l’accèssit per Pati Baztán i el guardó del públic per Diana Pardo. [[Vegeu fotos]]
30 novembre, 2016
El Col·lectiu d’Artistes de Sants va celebrar el passat divendres la seva 15a festa anual amb un sopar que va fer amb socis, veïns i entitats del barri. L’acte va tenir lloc a la sala d’actes de les Cotxeres de Sants i va comptar amb lectures de poesia, interpretacions teatrals i música. L’entitat, amb de 32 anys d’història, va començar a impulsar aquesta activitat “per compartir, divertir-se i passar-s’ho bé”, per això, “vam veure que era una trobada que ens anava molt bé com a grup i els amics i amigues venen amb molta il·lusió”, expressava Anna Maria Rodà, presidenta del Col·lectiu.
Després del sopar, es va oferir un recital poètic en homenatge als Beatles, “ho hem fet d’una manera surrealista”, deia Rodà qui descrivia que d’aquesta manera “ens ha inspirat que aquesta festa ens tornès a la nostra joventut”. A més, el grup de comèdia del Col·lectiu va oferir unes lectures dramatitzades.
Abans d’acabar la festa es van lliurar els premis del 9è Concurs d’Art Jove de Cotxeres-Casinet. El primer premi el va rebre Aida Mauri Crusat, l’accèssit va anar a parar per Pati Baztán Fàbregues i el premi del públic va ser entregat a la Diana Pardo. I fins el 3 de desembre, la sala d’exposicions Lluïsa Franch de les Cotxeres de Sants acull l’exposició “Encuentros” de l’artista gallega, Susanna Suniaga, qui va rebre el seu segon premi d’Art Jove el 2015. Ho va fer amb “La burla 2”, una obra de pintura que tractava dels personatges amb les seves mascares, disfresses i aparences que utilitzen cada dia” detallava.
Sants 3 Radio
Añadir leyenda
Fotos de Mayra Lagunes, Montse J. Sorribes, Pitu Alcober, Josep Olivares i Maica Duaigues

2015


El Col·lectiu d’Artistes de Sants celebra la seva 14a Festa i lliura el 8è Concurs d’Art Jove

Les Cotxeres de Sants van acollir divendres el sopar i lliurament dels premis, que van ser atorgats a Eduard Anta amb l’obra “Memòria Hermafrodita”, Susana Suniaga amb “La Burla 2” i Laura Duarte amb l’obra “Sueño Astral”. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]


El Col·lectiu d’Artistes de Sants va reunir més d’una cinquantena de convidats, el passat divendres al vespre, amb motiu de la catorzena festa de l’entitat santsenca, on es va aprofitar per lliurar els premis del 8è Concurs d’Art Jove Cotxeres – Casinet. La celebració va tenir lloc a la sala d’actes de les Cotxeres de Sants i també va comptar amb un sopar i, posteriorment, amb la interpretació de recitals poètics, lectures, teatre i música.
El primer premi va ser atorgat a Eduard Anta Gispert amb l’obra “Memòria Hermafrodita”, qui va agrair el reconeixement, ja que “és una oportunitat i motivació personal, però també una pujada de moral per seguir endavant amb els projectes artístics i amb aquesta disciplina que com tots sabem és difícil”. Anna Maria Rodà, presidenta del Col·lectiu d’Artistes de Sants va voler destacar “la perfecció tècnica, l’equilibri de colors amb llums i ombres, i el misteri que hi ha amb la posada en escena, és una obra molt inquietant, amb una temàtica fora del comú”. Aviat, el guanyador disposarà d’uns dies per exposar aquesta i totes les seves obres a la Sala Lluïsa Franch de les Cotxeres de Sants.
El segon premi es va entregar a Susana Suniaga amb “La Burla 2”. I primera vegada en aquests premis, des de l’organització s’han volgut entregar accèssits “perquè hem volgut valorar la gran quantitat d’obres i de bona qualitat” explicava Rodà. En aquest sentit, Celeste Trotta amb l’obra “La Herida” i Pati Baztán amb “Abstracció Natural I” van rebre l’Accèssit d’Art Jove 2015. Finalment es va fer entrega a Laura Duarte del Premi Popular de l’edició d’enguany amb l’obra “Sueño Astral”.

El jurat ha estat format per nou membres, entre els quals hi havia el conseller de cultura del Districte de Sants-Montjuïc, Joan Sanromà, el crític d’art, Ramon Cassalé, membres de l’equip tècnic de Cotxeres-Casinet i del Col·lectiu d’Artistes de Sants. Cassalé, en nom del jurat va destacar “la qualitat de les obres presentades considerem que és un ajut, i a la vegada una bona valoració del treball de les persones premiades”. També va dir que al llarg dels anys “aquest premi ajuda molt a la gent jove, és important perquè el dia d’avui hi ha molta mancança econòmica i cada vegada, hi ha menys llocs per exposar les obres, per això crec que és un gran reconeixement per la trajectòria dels artistes”.
Fotos de Josep Olivares
i Sants 3 radio 2014ART, MUSICA, POESIA, TEATRE UNA GRAN
FESTA QUE AIXOPLUGA ALS NOUS
ASSOCIATS, ALS PREMIATS DEL 7è
CONCURS D'ART JOVE COTXERES CASINET
.... UNA GRAN SOPAR MOLT PARTICIPATIU
AMB MOLTES SORPRESES.. EMOCIONS
I VIVENCIES UNIQUES..... FELICITATS A
TOTS ELS GUANYADORS I A TOTS ELS
COLABORADORS QUE S'IMPLICAREN PER A
QUE EL RESULTAT FOS MAGNIFIC EN TOTS
ELS NIVELLS.
..
MOLTISSIMES FELICITATS!!!
Fotos de Josep Olivares


Fotos de Alpe "Conceptes Plastificats"


La Revista digital Tornaveu ha publicat un article que l'escultor Ferran Soriano va fer sobre el nostre Col.lectiu d'Artistes de Sants.
Us adjuntem article i enllaç.

http://www.tornaveu.cat/article/10401/collectiu-dartistes-de-sants-cronica-duna-entitat


Ferran Soriano

Ferran Soriano

Escultor. Enguany fa 40 anys de la seva primera exposició. Ha realitzat nombroses exposicions de les seves escultues per tota l'Àrea Metropolitana de Barcelona. 

PROPOSTES


21/12/2014 

COL·LECTIU D’ARTISTES DE SANTS. Crònica d’una Entitat


Components del Col·lectiu d'esquerra a dreta. Maria González Ventosa, Ferran Soriano, Pere Díez Gil, Enric Masó, Anna Rodà, Anna Bafalluy, Josep Romeu, Rafael Soteras i Montse J. Sorribes.El 21 de novembre passat, i amb motiu de la XIII Festa del Col·lectiu d’Artistes de Sants, se celebrà el 30è Aniversari d’aquest col·lectiu integrat al Secretariat d’Entitats de Sants.

Creat fa 30 anys, el grup fou impulsat per  M. Lluïsa Franc i uns quants entusiastes, amb la il·lusió de  fer barri i cultura a través de l’Art. El Col·lectiu inicià un camí cap a les propostes creatives i compromeses amb la solidaritat i la llibertat vers els veïns, sempre enfocat a la ciutat i a Catalunya.

Conec el Col·lectiu des quan encara s’estava gestant, és a dir des de bon principi. Ara bé, no m’hi vaig integrar de cop, sinó paulatinament, davant les invitacions freqüents per participar-hi. Posteriorment la relació va anar a més i, avui, amb la presidència d’Anna Rodà, hi procuro col·laborar tant com m’és possible.

D’aquest 30è aniversari vaig prendre nota de diferents punts. En primer lloc confirmo el creixement, no només en quantitat d’integrants, sinó en la qualitat de molts dels treballs dels seus membres, ja sigui en arts visuals, poesia, teatre, música etc... En segon lloc, se’m fa especialment emocionant el grau de compromís amb l’art de la majoria dels seus components que, en principi no provenen del món professional de l’Art, encara que en alguns casos, si que hi vénen. Val a dir  que tots ells s’aboquen a la creació amb un sentit progressista, tot cercant les formes més contemporànies d’expressió dins les arts plàstiques.

Dins els actes d’aquesta nit de celebració, poso com a exemple del que he dit més amunt, entre d’altres, la lectura dramatitzada  d’“Homenatge a Picasso”, a càrrec d’El Grup de Comèdia, dirigit per en Josep López Badenas, que s’inspirà en textos de Josep Palau i Fabre, expert biògraf del pintor. Prèviament a la lectura es va fer una presentació a càrrec  de Ramon Casalé, crític d’Art, historiador i membre de l’Associació Internacional de Crítics d’Art.

Tal com tenim el moment polític i social, és sorprenent observar com persones de diferents parles i orígens reciten els seus poemes i llegeixen textos en català sense cap mena d’imposició, amb absoluta naturalitat. A l’acte tots s’hi entregaren amb tota la seva creativitat, fent pinya, demostrant que l’Art, la Cultura, la Pau i el coneixement tenen la missió d’agermanar i fomentar la comprensió entre les persones.

Així doncs, es lliuraren els premis del 7è Concurs d’Art Jove Cotxeres – Casinet, que en primer lloc premiaren en Mario Molins per la seva escultura, en segon lloc, J. Lluís Manen per la seva pintura, i l’escolli’t per votació popular fou Lucas Pascual Miralles, que participà amb una fotografia amb intervenció. És molt probable que aquesta iniciativa aporti gent jove, i augmenti la interrelació i l’intercanvi d’idees entre les diverses generacions.

També hi hagué un reconeixement especial a Pitu Alcober per la seva permanent implicació amb l’entitat, des de quasi la seva creació.

Enguany el Col·lectiu d’Artistes de Sants ha celebrat multitud d’actes de tota mena: exposicions, recitals, cine-fòrum... M’agradaria destacar les conferències, anomenades ‘Tertúlies de batibull’, on el proppassat dijous 13 de novembre vaig realitzar la xerrada – tertúlia ‘Francesc Candel i la seva relació amb els artistes’, molt adient donat que l’any 2001, si no vaig equivocat, l’escriptor fou nomenat soci d’Honor “per la seva participació activa a la societat i el món cultural”.

Podria fer un catàleg de noms de totes les intervencions que hi va haver, però de ben segur que me’n deixaria més d’un i no seria just.

He volgut només deixar palesa la força i importància de cohesió de l’Associacionisme Cultural, celebrant i posant com a exemple el Col·lectiu d’Artistes de Sants.

Felicitats! 

La nostra XII FESTA va tenir lloc el 22 de novembre del 2013 a la sala d'actes del CC. Cotxeres de Sants....
Com de costum va comptar amb moltes sorpreses que es van anar desvetllant durant la vetllada En Josep Lopez Badenas i Anna Rodà donaren la Benvinguda i estimularen als assistents a expressar els seus sentiments plàsticament   en uns fulls que es trobaven en uns cavallets, seguidament començar el sopar, que a la hora del cafè,  va estar amenitzat pels poetes assistents, que recitaren llurs poesies. El lliurament del 6è Concurs d'Art Jove, no es va fer esperar i enguany foren els guardonats  Marina Rubio que obtenir el primer premi amb l'obra escultòrica "Cabeza 1", 
que lliurà Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i Samuel Delgado, un segon premi per la seva pintura, "Decadencia 2.0" que va rebre en mans de Toni Ayza, Directiu de Cotxeres - Casinet. El bon humor no va faltar en cap moment sumant-se amb el Col·lectiu grup de Comèdia que feu una lectura dramatitzada de l'obra "Lisistrata" que dirigí en Josep Lopez Badenas. Sorteig de quadres i llibres pels assistents i un petit record per a totes les dones que varen participar en l'exposició Art i Dona Homenatge a Carmen Guasch i Darné  
més informacio a la web Sants 3 radio

El Col·lectiu d’Artistes de Sants entrega els premis d’art jove en la XII festa de l’entitat

Divendres al vespre es va celebrar a les Cotxeres de Sants la XII Festa del Col·lectiu d'Artistes de Sants

Enllaç a la notícia i fotos: http://el3.cat/el-col%C2%B7lectiu-dartistes-de-sants-entrega-els-premis-dart-jove-en-la-xii-festa-de-lentitat/ El Col·lectiu d’Artistes de Sants entrega els premis d’art jove en la XII festa de l’entitat

Divendres al vespre es va celebrar a les Cotxeres de Sants la XII Festa del Col·lectiu d'Artistes de Sants


El Col·lectiu d’Artistes de Sants entrega els premis d’art jove en la XII festa de l’entitat
El Col·lectiu d’Artistes de Sants va preparant camí pel relleu generacional amb el concurs d’art jove que organitza anualment. Enguany s’han presentat 40 obres de 25 artistes diferent en un certamen que ha estat molt renyit: “Ha estat un concurs de molta qualitat pictòrica i molta participació”, assegura Anna Rodà, membre de l’entitat. Per això, a més dels dos guanyadors el jurat va decidir entregar també tres accèssits, que han  estat per Carles Azcón, Yaiza Pozo i Georgina Contel. El segon premi, dotat amb 400 euros, ha estat per Samuel Delgado. “Són pintures també excepcionals”, comenta Rodà. El primer l’ha guanyat Marina Rubio amb escultura “una escultura molt interessant, reciclada, és de fusta, i a més té moltes peces acoblades que realment són peces amb molta força”, diu Anna Rodà. En aquest cas la dotació econòmica és de 800 euros i els dos artistes tindran també l’opció de fer una mostra al barri amb les seves obres.
En la festa hi van participar una cinquantena de persones, artistes i amics de l’entitat: “És una festa molt cordial, d’amics, companys…molt oberta, no només els artistes”, comenta. De fet, van assistir-hi membres de diverses entitats del barri que sovint col·laboren amb el col·lectiu.

Fotos: Anna Rodà, Josep Lopez, Manel Klose, Montse J Sorribes i Samuel Delgado – Col·lectiu d’Artistes de Sants
La nostra XI FESTA que va tenir lloc el 16 de novembre 2012  al Teatre del Casinet d'Hostafrancs
va  comptar amb moltes sorpreses  Un bon sopar amenitzar pel grup de Comèdia, que ens divertí gratament amb la posada en escena d'una lectura dramatitzada que dirigí en Josep Lopez Badenas

 
Instant de la lectura dramatitzada

resultar una festa molt dinàmica, en la que no faltaren una sobre taula amb el Recital Poètic dels poetes assistents  i el lliurament de premis, que enguany oferia una novetat i era la incorporació dels guanyadors del Vè concurs d'Art Jove Cotxeres - Casinet , guanyant r el primer premi Zuzana Durisková i el segon premi  Albert Giménez Torrent.

     
Tothom brindar per l'Art i la cultura, i per tots els presents, recollint missatges que us trametem  a tots /tes amics i amigues del Col·lectiu d'Artistes de Sants i del que feu lectura un dels integrants del nostre Grup Juvenil.

     Enguany recolliren el premis      
 de reconeixement a la trajectoria artistica en Arseni Macià Deltell,
a la trajectoria poetica, Rosa Sirvent Miranda, i Dolores Latorre Garcia
com artista de l'Any Anna López Isart
i com a Sòci d'honor fou  Toni Ayza  Posà punt i final a la Festa en Jordi Balius que feu una interpretació del Theremin en un emocionat i perfecte "l'Emigrant"Podeu trobar més informació de la nostra festa a l'enllaç de Sants 3 Radio:


 


 


 


 


  


El passat 18 de novembre 2011 


va tenir lloc la  X FESTA

del Col.lectiu d'Artistes de Sants al Teatre del Casinet d'Hostafrancs.

Va constar d'un sopar que va estar amenitzat per Dolores Latorre, Josep Lopez Badenas i Montse J. Sorribes

En Jordi Balius ens va fer una interpretació del Theremin

No va faltar el brindis


Vam comptar amb la presencia de l'historiador i membre internacional de Critics d'Art en Ramon Casalé i la Presidenta del Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta na Lluïsa Erill
En el transcurs del mateix es van lliurar els premis a

                   A la trajectòria Artística


       a Montse J. Sorribes                  A la trajectoria Poetica


        a Glòria Bosch i Morera      

             

             Com a Sòcia  d’honor


        a Rosa Pomareda i Luis
http://www.el3.cat/noticies/index.php?pag=8

Fotogràfies de Montse J. Sorribes, Dolores Latorre, Anna Rodà i Pep Fonts
FESTA 2010


http://liniasants.comunicacio21.cat/2010/12/02/el-col%C2%B7lectiu-d%E2%80%99artistes-de-sants-reparteix-els-seus-premis-anuals/