ESCOLART

NOTÍCIES


El Col·lectiu d’Artistes de Sants promociona l’art entre els més joves
Escol-Art organitza visites guiades pels estudiants de 5è i 6è de primària de les escoles del barri a la mostra que hi hagi en aquell moment a les Cotxeres de Sants, on també els expliquen diverses tècniques pictòriques per acompanyar la visita.
Enllaç a la notícia i fotos: http://www.el3.cat/noticies/noticia.php?p=6070


Escol-Art organitza visites guiades pels estudiants de 5è i 6è de primària de les escoles del barri a la mostra que hi hagi en aquell moment a les Cotxeres de Sants, on també els expliquen diverses tècniques pictòriques per acompanyar la visita.
Escol-Art és el nou projecte que tot just ha començat a impulsar el Col·lectiu d’Artistes de Sants i Cotxeres-Casinet per apropar l’art als més joves a través de les escoles. L’activitat consisteix en organitzar visites guiades pels estudiants de 5è i 6è de primària a la mostra que hi hagi en aquell moment a les Cotxeres de Sants. També han preparat uns vídeos on s’expliquen diverses tècniques pictòriques per acompanyar la visita. Anna Rodà, membre del Col·lectiu d’Artistes de Sants, explica que l’objectiu és “mantenir un diàleg i apropar aquest diàleg d’emocions i de formes de fer amb els alumnes”. “Veiem que es fa poca incidència amb l’art en les escoles”, opina.
El Col·lectiu va presentar el projecte en algunes escoles del barri i n’han fet difusió a través de les Cotxeres de Sants. De moment, ja han tingut una primera experiència amb dos grups d’alumnes de l’escola Sant Medir. “Es crea una interactivitat entre les pintures, el que ells pensen, la professora i la persona que guia la visita”, comenta Montserrat Sorribes, també membre del col·lectiu i una de les dinamitzadores de l’activitat. “Hi havia nanos que ja sabien que era una sala d’art i hi havia qui no hi havia estat mai”, explica també Anna López, que també va acompanyar la visita. “Van estar molt oberts a tot el que els vam explicar i hi va haver molt de diàleg”, assegura.
López comenta que des del Col·lectiu d’Artistes de Sants estan molt contents d’aquesta primera experiència i diu que tenen ganes d’extendre-la a d’altres escoles del barri. Assegura que els van sorprendre algunes de les interpretacions que feien els joves de els obres abstractes o figuratives que van veure.

EL 3

EL 3

EL 3Fotos: EL3.CAT i Cotxeres-Casinet2014 

Gener 

 Visita guiada als 

alumnes de l'Escola

de Sant Medir 

en l'exposició de


Les artistes 

Elena Vives i Eugènia Espína la sala 

d'exposicions

Lluïsa Franch del CC. 

Cotxeres de Sants 

2016
                            VISITA GUIADA 

No hay comentarios:

Publicar un comentario